dijous, 25 d’octubre del 2012



Com ha anat el cinefòrum?


El passat 6 d'octubre va tenir lloc al Centre Cívic de Polinyà la presentació de la pel·lícula "La doctrina del Xocque reflecteix "part" de tot el que ha passat durant els anys 70, successos han condicionat posteriorment en el que ha passat arreu d'Europa i part del món, tenint molt a veure amb les nostres vides.

"La doctrina del xoc" parla de les teories radicals de Milton Friedmanprofessor de la universitat de Chicagoi la seva escola d'economia. Ofereix exemples de la seva aplicació en països com  Xile, d'Augusto Pinochetl'Argentina de Videlala Rússia de Ieltsinla Gran Bretanya de Thatcher imés recentment, l'Afganistan i l'Iraq.
La idea de la Plataforma d'Usuaris dels serveis públics a Polinyà, sobre el CINEFÒRUM, partia sobretot del debat sobre com es va imposar el pensament neoliberal i el que va passar posteriorment.
Durant el transcurs de la pel·lícula, els assistents vam poder veure que totes aquestes accions que es van fer en aquells anys han tingut molt a veure amb el que ha passat fins ara en l'àmbit internacional, a Espanya i Catalunya.
La iniciativa va ser valorada positivament i vam sortim contents, amb la idea que s'hauria de repetir ja que s'obre un espai de trobada i debat no habitual a Polinyà, i ajuda a apropar-nos més a les persones
Així doncs, s'admeten propostes de temes a desenvolupar per a les properes ocasions. Ademésencara que no es comentés allà mateix, la realitat és que es va encertar també amb la idea d'emportar-se de casa algun refresccafèpastesetc. Tot això va aconseguir que tots i totes ens sentíssimolt propers i connectats amb el debat, el qual va ser molt participatiu i enriquidor.
La presentació va anar a càrrec de les companyes Mercè Borràs i Marta Pastorque van foferir una introducció del documental força il·lustradora.
Ens veiem ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada