dilluns, 15 d’abril del 2013

No el tiris, canvia'l!



Tens roba vella que no fas servir?
           Llibres plens de pols?
                         Unes sabates que mai t'han agradat?

 NO TIRIS, CANVIA!


Et convidem al mercat d'intercanvi que la Plataforma d'Usuaria dels Serveis Públics de Polinyà durà terme el diumenge 21 d'abril a la Fira d'Entitats de Polinyà. La Plaça de l'Ajuntament acollirà una exposició conjunta de totes les entitats que participen de l'organització social del nostre municipi. Des de la PUSP, hem trobat idònia aquesta ocasió per sortir al carrer i oferir un petit mercat d'intercanvi a la ciutadania.

Com puc participar?

La teva involucració amb el mercat pot ser diversa:
- Donar quelcom que no utilitzes per a fer possible l'intercanvi. Important: parlem sempre d'objectes menuts (llibres, sabates, despertadors, objectes decoratius, etc.) o peces de roba. NO podem fer-nos càrrec d'objectes voluminosos (com ara mobles).
- Intercanviar quelcom que es porti al mercat per un altre objecte.

Com s'assignarà el valor als objectes?

El fet de no disposar d'un etiquetatge que determini el valor de l'objecte pot arribar a dificultar el seu intercanvi. En aquest cas, per valorar si l'intercanvi és just, s'apel·larà al concens entre els membres de la PUSP i l'interessat o interessada. En tot moment, es fomentarà l'intercanvi just i responsable.

Per què un mercat d'intercanvi?

Cal impulsar la cooperació i ajuda mútua. Despendre'ns de la tendència consumista que domina la societat actual resulta una fita indispensable per a superar l'actual crisi. Prou d'emmagatzemar objectes inútils, llençar-los i comprar-ne de nous. És imprescindible trencar amb aquest cercle que alimenta els grans capitals i empobreix els consumidors. Cal que la reutilització, la renovació i el reciclatge s'emprin com a fluxes comuns d'intercanvi.


No dubtis més,

vine i intercanvia!

T'esperem el diumenge 21 d'abril a la Plaça de l'Ajuntament (matí i tarda). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada